Dikter om att studera

Att poesi kan fungera som terapi har jag skrivit om tidigare, men kan det också vara studiemotiverande? Det beror väl på hur mottaglig du är för poesins kraft. Här följer i alla fall några förslag på dikter som handlar om hur det är att studera. Kanske kan det få dig att sticka näsan i böckerna igen och plugga inför den där tentan.

Study – D.H Lawrence

David Herbert Lawrence är en brittisk författare som är mest känd för sina noveller (Lady Chatterleys älskare). Inledningen av sin karriär ägnade han dock till stora delar åt att skriva poesi, bland annat dikten Study som handlar om hur svårt det kan vara att fokusera på studierna när det finns så mycket annat i livet som lockar, särskilt under ungdomsåren. Att så mycket tid i ungdomen ska förspillas på bokläsande var frustrerande också för ungdomar under Lawrences 1800-tal.

Studying – Daya Nandan

Daya Nandan är en ung poet från Malaysia. I dikten Studying går han på ett poetiskt sätt igenom både svårigheterna och fördelarna med att studera hårt. Att inte skjuta på det som behöver göras idag, för att lättja nu leder till ett svårare liv senare. Hur svårt det är att skriva salstentor, men att de snart är över när de väl börjat. Nandan kanske skulle behöva hjälp från MyAcadamy. Från dem kan du som befinner dig mitt i studierna få läxhjälp från kunniga människor som gått igenom samma svårigheter som du. Du får en studiecoach från ett svenskt universitet som är specialiserat på det ämne du behöver hjälp med.

Add a Comment